Излезе от печат „Някъде все още има слънце“

Добави коментар

Излезе от печат „Някъде все още има слънце“, спиращ дъха мемоар за Холокоста. Пленителен разказ, който ще помогне на младите читатели мислено да се поставят в невъобразими условия – и ще им покаже как деца, не по-различни от тях самите, са успели да оцелеят.

По думите на Марго Стърн Стром, авторката на „С лице към историята и нас самите“, Майкъл Грюнбаум предлага на днешното поколение млади читатели една много специална книга, която ще предизвика едновременно емоции и размисъл. „Някъде все още има слънце“ (превод: Деян Кючуков, 288 стр., цена: 20 лв.) се чете като личен дневник на едно чешко момче, а по-късно и тийнейджър, правдиво отразяващ най-съкровените му мисли и чувства през периода от 1939 до 1945 г. Книгата е финалист за Националната награда за еврейска литература, носител на наградата Златен медал за избора на родителите и на отличието Юрика, сребърна награда за детска нехудожествена литература.

„Това е книга за моите преживявания от девет- до петнайсетгодишна възраст, когато германската нацистка армия завладя Прага, моя роден град, а после направи всичко възможно да унищожи еврейската общност в него. Разказът е за невероятната смелост, постоянство, изобретателност, издръжливост и воля на един човек (майка ми) да остане жив и да съхрани надеждата, че в крайна сметка ще дойдат по-добри времена. Това е история, която реших да разкажа на света едва на преклонна възраст. Защо чаках седемдесет години? Е, това е отделна история сама по себе си“, споделя авторът.
www.colibri.bg

Някъде все още има слънце от Майкъл Грюнбаум — цена, мнения, откъс — Colibri

www.colibri.bg/knigi/2112/majkyl-gryunbaum-nqkyde-vse-oshte-ima-slynce

Купи Някъде все още има слънце от Майкъл Грюнбаум на топ цена с безплатна доставка. Печатна книга, поръчай сега бързо и удобно онлайн.

www.colibri.bg