Нова напитка на Starbucks за Деня на Земята - Forget me not Frappuccino

Добави коментар

С един куршум – два заека! (или как да се насладим на НОВАТА блендирана напитка Forget Me Not Frappuccino® от Starbucks и да подпомогнем опазването на околната среда)

По случай Денят на Земята Starbucks представя новата си лимитирана напитка Forget Me Not Frappuccino®. За първи път напитката ще се сервира в специална чаша за многократна употреба, която остава за клиента. Това е начинът компанията да насърчи по-широкото използване на чашите за многократна употреба и да разшири своя ангажимент за опазване на околната среда. “Надяваме се това да е стъпка към промяна на начина на мислене на нашите гости. Искаме да ги насърчим да се включат в защитата на природата, като намалят отпадъците и да стимулираме в дългосрочен план прехода към глобална икономика с нулев отпадък.“, заяви Иван Георгиев – регионален директор на Starbucks за Румъния и България.

От Starbucks разчитат, че премиерата на новата напитка в чаша за многократна употреба ще се нареди сред добрите практики и познания, на които компанията се е посветила от години. Една от инициативите е преминаването към по-екологично меню. Използването на алтернативи на млякото отговаря на постепенното изместване на кривата на потребителското търсене. Понастоящем Starbucks предлага млечни алтернативи, включително напитки на соева, кокосова и бадемова основа, а от началото на 2022 г. – и на овесена основа. До броени дни предстои въвеждане и на вегански опции за хранене в менюто на Starbucks за България.

Международната верига постоянно подобрява своите екологични практики, като въведе опаковки за многократна употреба и нов тип рециклируеми капаци на чашите, премахна пластмасовите сламки и ги замени с хартиени, усъвършенства ръкавите за горещи напитки, които вече са напълно разградими и постоянно подобрява управлението на отпадъците и повишава оперативна ефективност.

Днес една от всеки пет чаши кафе в света се пие в Starbucks, затова отговорността на компанията е огромна и отдадеността на екологичната кауза – задължителна. Защото наглед този най-обикновен навик, ежедневна дейност, която е приета за даденост, всъщност е изключително важна за бъдещето на планетата. В 14-те обекта на световната верига в страната се продават чаши за многократна употреба на преференциална цена, а когато клиент носи своята чаша със себе си при посещение, получава отстъпка от напитката си. От този месец всички фенове на Starbucks ще могат да намерят в кафенетата и новата колекция пролетни чаши и тъмблъри, които са подходяща покупка за новия сезон и пролетните празници.

Уникалната цветна чаша за многократна употреба и опазването на околната среда не са единствените причини, поради които да опитате Forget Me Not Frappuccino®. Изкусителната напитка се отличава с ярки нотки на сладък портокал и ванилия, гарнирана е с бита сметана и се сервира приятно охладена, за да донесе незабравима пролетна свежест и настроение. Феновете на Starbucks не трябва да забравят, че офертата е лимитирана и новата напитка е в продажба само за ограничен период от време.

Вижте още за:

Starbucks