LG работи по смарт уреди за дома, които следят и реагират на съня на потребители

Добави коментар

LG и Asleep обединяват усилията, за да създадат смарт устройства за дома, които следят съня на потребителите чрез анализ на дишането му.

© bruce mars

Според корейския сайт на LG и The Korea Economic Daily LG и Asleep, корейски стартъп за технология за следене на съня с изкуствен интелект, си сътрудничат в разработването на смарт домакински уреди, които да могат да разбират кога потребителят спи и да коригират настройките си по подходящ начин.

Технологията с изкуствен интелект на Asleep позволява на потребителя да следи етапите на съня си въз основа на звуци от дишането си, като използва устройства с микрофони, като например смарт телевизори и смартфони. LG планира да интегрира тази технология в редица продукти, включително телевизори, хладилници, климатици, пречистватели на въздуха и перални машини.

Въз основа на събраната информацията, уредите ще са в състояние да коригират настройките си и да се включват или изключват, за да оптимизират функциите си въз основа на съня на потребителя. Например климатикът Whisen на LG може автоматично да регулира температурата в помещението въз основа на текущата фаза на съня на потребителя, докато въздухопречиствателят Aero Furniture може да премине в режим “сън”, ако установи, че потребителят спи. Това ще спомогне за подобряване на комфорта и удобството на жизнената среда на потребителя.

Asleep ще представи своята технология за следене на съня пред международната публика на CES 2023.

Вижте още за:

LG