Logitech представя механична нископрофилна клавиатура и мишка MX Master

Добави коментар

Logitech представи нова версия на своята водеща компютърна мишка MX Master 3S. Компанията пусна на пазара и механичната клавиатура MX.

© Logitech

Нископрофилната клавиатура MX Mechanical се предлага в пълноразмерен и в намален вид. Можете да избирате измежду три натискания (тактилен тих, кликащ и линеен). Свързването е чрез Bluetooth като можете да превключвате между три устройства. Налична е шестстепенна подсветка, която се активира автоматично при приближаване на ръка.

MX Mechanical

MX Mechanical

© Logitech

Батерията на MX Mechanical издържа до 15 дни работа с подсветка или до 10 месеца без нея. Може да се зарежда през USB-C. MX Master 3S физически не се различава от Master 3. Но тя има по-висока разделителна способност - 8000 dpi вместо 4000. Основните бутони са с 90% по-тихи. Иначе всичко е същото, с три допълнителни бутона, две електромагнитни колела MagSpeed, безжична връзка с до три устройства. Живот на батерията до 70 дни, зареждане през USB-C.

MX Master 3S

MX Master 3S

© Logitech

В Logitech продуктите са проектирани така, че да осигуряват страхотно потребителско изживяване и да минимизират въздействието върху околната среда, а MX Mechanical и MX Mechanical Mini са проектирани с мисъл за вашето бъдеще. Част от пластмасовите части на клавиатурите са изработени от рециклирана пластмаса, получена от потребителите (PCR): 45% за MX Mechanical и 47% за MX Mechanical Mini. Освен това алуминиевият горен корпус на клавиатурите е изработен от алуминий с ниски въглеродни емисии и се произвежда с възобновяема енергия, а не с изкопаеми горива, за да се намали въглеродното въздействие. Мишката MX Master 3S също е изработена от PCR пластмаса - 27% за графита и 22% за бледосивия цвят.

Всички продукти на Logitech, включително MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S, са сертифицирани като въглеродно неутрални. Когато купувате продукт на Logitech, въглеродният отпечатък на този продукт е намален до нула чрез подкрепа на горското стопанство, възобновяемите енергийни източници и общностите, които намаляват въглеродните емисии и са засегнати от климатичните промени.

Вижте още за:

клавиатура