Coradia iLint на Alstom изминава 1175 км на водород

Добави коментар

Alstom демонстрира ефективността на своите решения за транспорт на дълги разстояния, задвижвани с водород. По време на пътуване на дълги разстояния немодифициран серийно произвеждан влак Coradia iLint измина 1175 км без зареждане на водородния резервоар, като отделяше само пара и работеше с много ниски нива на шум.

© Alstom

Маршрутът стартира в Бремервьорде и премина през цяла Германия. От Долна Саксония, където водородният влак е построен и разработен от Alstom, той пътува през Хесен до Бавария, чак до Бургхаузен близо до германско-австрийската граница, преди да спре в Мюнхен. След това забележително пътуване влакът ще се отправи към германската столица. Няколко пътувания през Берлин са включени в програмата на InnoTrans 2022, водещото международно търговско изложение за транспортни технологии, което ще се проведе от 20 до 23 септември.

Международният интерес към устойчивата мобилност е голям. В допълнение към договора с LNVG за 14 влака Coradia iLint за експлоатация в Долна Саксония, на Alstom е възложено да достави 27 влака Coradia iLint за използване в метрополията на Франкфурт. Извън Германия Alstom изгражда 6 водородни влака Coradia Stream в италианския регион Ломбардия, като е договорена допълнителна опция за още осем превозни средства.

Coradia iLint е първият пътнически влак в света, който се движи с водородна горивна клетка, генерираща електрическа енергия за задвижване. Този влак без вредни емисии е безшумен и отделя само водни пари и конденз. Coradia iLint се отличава с няколко иновации: чисто преобразуване на енергията, гъвкаво съхранение на енергията в батерии и интелигентно управление на задвижващата сила и наличната енергия. Специално разработен за използване по неелектрифицирани линии, той позволява чиста и устойчива експлоатация на влака, като същевременно поддържа висока производителност. В мрежата на evb влакът се движи със скорост от 80 до 120 км/ч, като максималната му скорост е 140 км/ч.

Станция Coradia iLint в Мюнхен

Станция Coradia iLint в Мюнхен

© Alstom

Вижте още за:

влак