Микроавтомобил Фиат с душа

Добави коментар

Компанията Фиат (Fiat) възроди модела Тополино (Topolino), произвеждан за последен път между 1936 и 1955 г.

FIAT продължава мисията си да развива устойчива мобилност за градовете и да ги превръща в релаксиращи детски площадки, където шофирането се превръща в лесно и устойчиво преживяване, достъпно за всички. Подобна цел става реалност благодарение на новия FIAT Topolino - радостен и готин нов електрически автомобил за всеки.

Topolino е идеалното решение за градска мобилност и мобилност на къси разстояния, способно да достигне навсякъде благодарение на електрическия си характер. Почит към историята на марката и нейната способност да прави иновации с харесване и готиност, той перфектно въплъщава стила на New Dolce Vita и чистата италианска красота.

С наистина уникални аксесоари - като малкия душ, който го превръща в идеалната необходимост за плажа -, свеж дизайн и възможност за управление от 16-годишна възраст (при спазване на условията за издаване на свидетелство за управление) и нагоре, Новият FIAT Topolino обхваща и нова целева аудитория.

Освен това то перфектно въплъщава ангажимента на FIAT към устойчивостта: благодарение на електрическия си характер то осигурява намален въглероден отпечатък и намален звуков отпечатък, като се съобразява с устойчивостта на градските центрове. Изключително малките му размери не оказват влияние върху трафика, напротив, те превръщат Topolino в идеалното средство за градска мобилност.

Topolino, както го прави FIAT

Мисията на FIAT е да продължи да предлага революционни обекти за градска мобилност, но в днешния сценарий - с обрат, с различен, по-свеж разказ. С Topolino марката допринася значително за устойчивата градска мобилност, правейки значителна крачка към пълната електрификация. Fiat Topolino ще накара младите хора отново да се влюбят в "автомобила", очаровайки поколението Z - млада аудитория, която високо цени темите за устойчивостта със силно желание за екологично решение за шофиране и транспорт.

Тополино също така представлява мечтата на четири колела на любителите на Ривиерата, като е перфектното превозно средство за изживяване на италианското лято по тесните пътища на красивото италианско крайбрежие. Изключителна двойственост: идеално решение както за малките крайморски селища, така и за хаотичния център на града.

 Fiat Topolino

Fiat Topolino

© FIAT

Италианска красота и свобода в нейната простота

FIAT Topolino е по-малката сестра на 500, като взема името и дизайна си от оригиналния 500, наричан ласкаво "Тополино" заради малките си размери, увеличава семейството и затвърждава лидерството в областта на устойчивата градска мобилност. Неговият стил, както и този на предшественика му, е задвижван от силна простота: дизайн, който се върти около "по-малко е повече" и който лекува простотата като най-добрия спътник на своята красота.

Ключовата дума е свобода: споделете го с близките си, карайте го навсякъде и при всякакви метеорологични условия, а след това го паркирайте, където пожелаете. В сравнение със скутера, той представлява безкраен набор от възможности. Той може да се управлява въпреки неблагоприятните метеорологични условия, конструкцията му е по-безопасна и ви позволява да споделяте пътуванията си с приятели или семейството.

Линията се състои от две различни каросерии, една "затворена" и една "отворена", като и двете са последователни в конструктивните си характеристики: един цвят - Verde Vita, един дизайн на колелата и един естетически подход за интериора.

Благодарение на изключително малкия си размер в сравнение с нормален автомобил (дължина 2,53 м), лесното управление и безопасната максимална скорост от 28 км/ч, Topolino възвръща желанието да пътувате по пътищата без стрес. Многофункционални, двата модела се отличават с големи електрически възможности благодарение на батерия с капацитет 5,5 kWh, която предлага до 47 мили пробег и по-малко от четири часа време за пълно зареждане. Повече от това, от което се нуждаете за дните край морето или ежедневното бързане в градските центрове.

Малки размери, с впечатляваща обитаемост на пространството, благодарение на двете неправилно разположени седалки, обширната стъклена повърхност значително разширява възприятието за пространство. Благодарение на стратегическите места за съхранение, като например това между водача и пътника, където може да се постави един куфар, общо 63 литра вътрешно пространство за съхранение.

Персонализация Dolce Vita

Към Fiat Topolino може да се добави деликатна персонализация, за да се подчертае още повече неговият летен характер на Ривиера: всъщност ще бъде възможно да се добави душ, предназначен за дните, прекарани на плажа по италианското крайбрежие.

"Затворената" версия може да бъде персонализирана със стикери с дървесен ефект на вратите, докато при "отворената" версия на покрива могат да се добавят стикери - с ивици като лятна палатка - придаващи допълнителен щрих на Dolce Vita. И двете версии са оборудвани с огледала с винтидж хромиран ефект и Кутия за задни возила Dolce Vita, която представлява елегантна и функционална лента от плат, в която могат да се съхраняват лични вещи. Това, което ги отличава, е добавянето на праговете на вратите и въжето на вратата Dolcevita при "отворената" версия и на слънцезащитната щора на покрива при затворената версия.