Мъск заяви, че Tуитър скоро ще позволи разговори и криптирани съобщения

Добави коментар

Главният изпълнителен директор на Tуитър Илон Мъск разкри подробности за нови функции, включително добавяне на разговори и криптирани съобщения, които ще бъдат въведени в платформата, предаде Ройтерс.

© Sara Kurfeß

Миналата година Мъск обяви плановете си за "Twitter 2.0 The Everything App", който според него ще има функции като криптирани директни съобщения (DMs), дълги туитове и плащания.

"Скоро ще има гласов и видео чат от вашия мобилен телефон към всеки в тази платформа, така че ще можете да говорите с хора навсякъде по света, без да им давате телефонния си номер", каза Мъск в Туитър.

Функцията за разговори в Tуитър ще нареди платформата за микроблогинг до социалните мрежи като Мета, Фейсбук и Инстаграм, които имат подобни функции.

Мъск заяви, че версията за криптирани директни съобщения ще бъде на разположение в Tуитър днес, но не каза дали обажданията ще бъдат криптирани.

Тази седмица Tуитър заяви, че ще започне процес на изчистване чрез премахване и архивиране на акаунти, които са били неактивни в продължение на няколко години.

Вижте още за:

Tуитър