Apple представи нов Mac mini и MacBook Pro

Добави коментар

Apple обяви пускането на пазара на нов Mac mini, оборудван с чиповете M2 и M2 Pro и нов MacBook Pro с чиповете M2 Pro и M2 Max.

Mac mini с M2 и M2 Pro

Apple обяви пускането на пазара на нов Mac mini, оборудван с чиповете M2 и M2 Pro.

Mac mini с M2 и M2 Pro се отличава с по-бърза скорост на работа, повече обединена памет и усъвършенствана възможност за свързване, включително поддръжка на до два дисплея при модела M2 и до три дисплея при модела M2 Pro.

Новите модели Mac mini с M2 и M2 Pro, се отличават с по-бърз процесор и графичен процесор, увеличена памет и по-мощен мултимедиен процесор. Тези подобрения, заедно с усъвършенстваната термична система, осигуряват изключителна устойчива производителност и водеща в индустрията енергийна ефективност.

Новите модели Mac mini продължават да предлагат широк набор от възможности за свързване. Моделът M2 се предлага с два порта Thunderbolt 4 и поддръжка на до два дисплея. В същото време моделът M2 Pro предлага четири порта Thunderbolt 4 и поддръжка на до три дисплея, включително един 8K дисплей. И двата модела имат също така два USB-A порта, HDMI порт, Gigabit Ethernet порт с опция за 10 GB и подобрен жак за слушалки. За безжична свързаност и двата модела разполагат с най-новите стандарти, включително Wi-Fi 6E5, който осигурява до 2 пъти по-бърза пропускателна способност от преди, както и Bluetooth 5.3.

​MacBook Pro с M2 Pro и M2 Max

Apple представи новия 14- и 16-инчов MacBook Pro с M2 Pro и M2 Max - следващото поколение чипове за професионалисти на Apple, който осигурява несравнима производителност и живот на батерията за професионалните потребители. С M2 Pro и M2 Max, най-мощните и ефективни чипове за професионален лаптоп, MacBook Pro се справя с лекота с взискателни задачи, като например рендиране на ефекти, което е 6 пъти по-бързо от най-бързия MacBook Pro, базиран на Intel, и сортиране на цветове, което е 2 пъти по-бързо.

Благодарение на безпрецедентната енергийна ефективност на силиция на Apple, MacBook Pro вече може да се похвали с живот на батерията до 22 часа - най-дългият живот на батерията в Mac досега. А за по-добра свързаност новият MacBook Pro поддържа Wi-Fi 6E, който е два пъти по-бърз от предишното поколение, и усъвършенстван HDMI, който за първи път поддържа 8K дисплеи. Тези нови възможности надграждат универсалните възможности за свързване, които вече са налични в MacBook Pro, включително три порта Thunderbolt 4 за високоскоростна връзка с периферни устройства, слот за SDXC карти и зареждане с MagSafe 3.

MacBook Pro разполага с Liquid Retina XDR дисплей, широк набор от възможности за свързване, 1080p FaceTime HD камера, озвучителна система с шест високоговорителя и микрофони със студийно качество. В комбинация с macOS Ventura потребителското изживяване на MacBook Pro е ненадминато.

Потребителите, които преминават от Intel-базирани Mac модели, ще усетят още по-драстични подобрения в производителността, живота на батерията, свързаността и цялостната продуктивност.

Вижте още за:

Apple