Иновациите от Lenovo на CES 2023

Добави коментар

От представянето на първия си телефон - Thinkphone by Motorola до открехването на портала към Метавселената без нуждата от VR хедсет, Lenovo представи редица иновации на най-голямото изложение за потребителска електроника

Най-голямото световно изложение за потребителска електроника - CES събра на една сцена в Лас Вегас вълнуващи иновации в областта на изкуствения интелект (AI), виртуалната реалност (VR), добавената реалност (AR) и роботиката. Отвъд електроника, в тазгодишното издание на изложението, изненадващо сериозно присъствие имаха и тенденциите в създаването на съдържание, NFT и Web3.

Като един от големите производители на потребителска техника, Lenovo бе сред брандовете, които представиха солидно портфолио от продукти. Сред технологичните решения на бранда, под светлините на прожектора определено бе поставен нововъзникващия виртуален свят на Метавселената.

От лаптоп с двоен екран до нова впечатляваща технология за виртуална реалност без нуждата от VR хедсет, ето кои са основните хайлайти от Lenovo на CES 2023:

Проектът “Chronos” - еднопосочен билет до виртуалната реалност на Метавселената

Очаквано и тази година Метавселената и подобряването на потребителското преживяване във виртуалната реалност бяха основни тема на CES. А какво е изложение за иновативни технологии без устройство, което да предложи нов вид потапящо преживяване във виртуалната реалност?

Проектът с кодово име “Chronos” от Lenovo определено бе сред изненадите на CES. Наподобяващо проектор, иновативното устройство улавя движението на цялото тяло - дори и израженията на лицето, като по този начин позволява на потребителя да контролира виртуален аватар без нуждата от VR/AR хедсет. Технологията използва интегрирана RGB камера за дълбочина, за да “улавя” потребителите в реално време.

Въпреки че тепърва предстои да научим повече за проекта “Chronos”, очаква се, че той ще може да се използва за сюреалистично потапящо преживяване в Метавселената, създаване на VTuber аватари или дори активно участие във виртуални фитнес класове.

ThinkPhone by Motorola - най-добрият приятел на лаптопите Thinkpad

Необходимостта от крос-функционални технологични решения, които да подобряват ефективността в работния процес, продължава да бъде все по-актуална тема, стана ясно на изложението. Фокус върху сигурността на мобилното ни преживяване и потребителски данни също бе сред ключовите акценти, разглеждани по време на CES.

От Lenovo направиха сериозна заявка и по тези критерии, представяйки по време на събитието и ThinkPhone by Motorola. Устройството е насочено предимно към бизнес сегмента и е създадено да допълва функционалностите за оптимизирана продуктивност на лаптопите ThinkPad, като обещава същото надеждно качество и сигурност, каквито има във всяко устройство с марката Lenovo Think.

Ключова особеност на ThinkPhone е че при свързването с ThinkPad, с помощта на Wi-Fi безжична връзка, се разкриват редица функции за подобрена продуктивност, сред които:

Клипборд и прехвърляне на файлове: Безпроблемна възможност за бързо копиране на текст или скорошни снимки, сканирани документи и видеоклипове между устройствата. Лесно и бързо прехвърляне на файловете.

Унифицирани известия: Известията от устройството се появяват незабавно в Центъра за действие на Windows. Кликването върху всяко известие автоматично стартира съответното телефонно приложение на екрана на компютъра.

Поточно предаване на приложения: Всяко приложение за Android може да бъде отворено директно на компютъра.

Разширени възможности на камерата: Възползвайте се от предимствата на мощните камери на ThinkPhone и възможностите на изкуствения интелект, като ги използвате безпроблемно като уеб камера за всичките си видеоразговори.

Освен подобрената крос-функционалност, допълнена от Snapdragon 8+ процесор, първото смартфон допълнение в продуктовата линия “Think” също така залага и на отличителния за серията дизайн. Фин завършек към него е червеният бутон отстрани. Не на последно място, Thinkphone by Motorola се стреми да отговори на ключовата нужда на потребителя за подобрена защита. За целта залага на сериозна система за сигурност на потребителя, базирана на изкуствен интелект. Както и на подобрена устойчивост, така че лесно да издържа на удари и изпускане от височина до 1,25 метра.

Лаптопът с двоен екран Lenovo Yoga Book 9i

Мечтали ли сте си някога да провеждате видео разговор на един екран, докато играете игра на друг? Първият лаптоп с двоен екран вече е реалност и също беше представен по време на изложението за потребителска технология в Лас Вегас.

Освен, че имате възможност за повече мултитаскинг благодарение на двойния екран, също така можете да прикачите или откачите Bluetooth клавиатура, както и да използвате устройството като лаптоп или таблет.