​Първата в света фабрика за хуманоидни роботи ще произвежда до 10000

Добави коментар

Първата в света фабрика за хуманоидни роботи планира да произвежда до 10 000 "терминатори" годишно

Digit е проектиран така, че да се движи там, където се движат хората, и да работи безопасно в пространства, предназначени за хора.

© Agility Robotics

Изграждането на завод с площ 6500 кв. м в щата Орегон за производство на роботи "Digit" започна миналата година и е планирано да бъде напълно открит до края на 2023 г. Agility Robotics планира да произвежда стотици роботи "Digit" като начало, а след това да достигне производствен капацитет до 10 000 робота годишно.

Откриването на нашата фабрика бележи повратна точка в историята на роботиката: началото на масовото производство на хуманоидни роботи с търговска цел - съобщава Деймиън Шелтън, съосновател и главен изпълнителен директор на Agility Robotics.

Според главният изпълнителен директор на компанията за разлика от хората, роботите са устойчиви на прегаряне на работното място, способни са да решават сложни проблеми, въвеждането на роботизацията елиминира проблема с текучеството на служителите. Твърди се, че хората ще могат да отделят повече време за творческа работа. Но дали всички са съгласни с това мнение?