iOS 18: Apple се подготвя за революционна актуализация

Добави коментар

Apple иска iOS 18 да бъде най-амбициозната и впечатляваща актуализация от години насам, се казва в доклад на Гърман.

По-рано тази седмица Марк Гърман от Bloomberg разкри, че Apple временно е спряла разработването на нови функции за iOS 18, като е предпочела да се съсредоточи върху поправките на бъгове. Въпреки това кратко прекъсване Apple остава амбициозна по отношение на предстоящата актуализация на софтуера на iPhone за следващата година.

Според електронния бюлетин Power On на Гърман Apple вътрешно характеризира iOS 18 като "амбициозна и завладяваща". Целта е да се въведат важни нови функции и дизайн, както и значителни подобрения в производителността и сигурността. Въпреки че все още не са разкрити конкретни подробности за новите функции, Гърман отбелязва, че iOS 18 идва след поредица от сравнително скромни актуализации през последните няколко години, като последната значителна актуализация е iOS 14 през 2020 г., която въведе уиджетите.

Гърман уточнява, че Apple е изправена пред по-предизвикателна задача със своя софтуер през 2024 г. След период на по-малки актуализации следващата версия на софтуера за iPhone и iPad може да бъде революционна, включваща значителни подобрения във функциите, дизайна, сигурността и производителността.

Предишни доклади на Bloomberg сочат, че Apple работи активно по включването на различни нови функции с изкуствен интелект в iOS 18.

Въпреки едноседмичната пауза в разработването на функциите на iOS 18, Гърман смята, че тя едва ли ще забави значително окончателното пускане на софтуера. В най-лошия случай той предполага, че в края на цикъла на разработване Apple може да разполага с малко по-малко време за отстраняване на евентуални грешки в последния момент.

От съществено значение е да се отбележи, че до потенциалното представяне на iOS 18 в рамките на WWDC 2024 остават седем месеца. Много неща могат да се променят дотогава, а още повече преди очакваното публично пускане през есента на следващата година.

Какви са очакванията ви за iOS 18 през следващата година? Очаквате ли вълна от нови функции и промени в дизайна, или предпочитате Apple да даде приоритет на поправките на бъгове и контрола на качеството? Споделете мислите си в коментарите по-долу.

Вижте още за:

Apple