GV70​ i G80 на Genesis получиха пет звезди от EURO NCAP​

• от • • Добави коментар

И двата електрифицирани модела са оборудвани с най-съвременни модерни системи за подпомагане на водача и пасивна безопасност. Водеща в бранша централна въздушна възглавница, която защитава пътниците на предните седалки при страничен удар като стандарт.

G80, Genesis

© Genesis

Двата електрически модела, които дебютираха през 2022 г., получиха високи оценки от водещата европейска организация за тестване на безопасността. Резултатите означават, че цялата актуална европейска гама, включваща GV60, G70, GV70, G80 и GV80, вече е получила максималната оценка от пет звезди.

Изпитателите на Euro NCAP отбелязаха силното представяне на двата автомобила по време на процеса на краш-тестове, като отбелязаха, че защитата от удар и структурната стабилност са особено устойчиви по време на тестовете за челен и страничен сблъсък. Тези резултати бяха подпомогнати от патентованата и водеща в бранша централна въздушна възглавница на марката, която може да се надуе само за 0,03 секунди, за да предпази водача и пътника отпред в случай на страничен удар.

В категорията "Помощ при безопасност" многото усъвършенствани системи за безопасност на водача, с които са оборудвани Electrified GV70 и Electrified G80, им позволиха да запишат добри резултати по отношение на цялостната безопасност. Например системата за подпомагане на избягването на челен сблъсък (Forward Collision-Avoidance Assist - FCA) е ефективна при избягването на сблъсъци между автомобили, а чувствителността ѝ предупреждава водачите за уязвими участници в движението, като велосипедисти и пешеходци. С над 40 контролера, работещи в реално време, за да осигурят най-безопасната реакция при различни сценарии, пакетът от усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS) на всеки автомобил помага да се гарантира безопасността и сигурността на всички пътници.

Лорънс Хамилтън, управляващ директор на Genesis Motor Europe, коментира: "Горди сме и се радваме, че постигнахме петзвездни оценки на Euro NCAP за електрифицираните GV70 и G80. Безопасността на нашите автомобили остава от първостепенно значение и това, че тези автомобили се присъединиха към другите модели на Genesis с най-високи оценки за безопасност, е доказателство за нашия непоколебим ангажимент да осигурим изключително спокойствие на нашите клиенти.

"Euro NCAP се ползва с уважение в целия свят и се ползва с доверието на потребителите, тъй като предоставя независими, безпристрастни и строги тестове за безопасност. Получаването на максимална оценка от пет звезди говори за неуморната упорита работа на нашите инженери и за иновативните технологии, които продължават да затвърждават водещата репутация на марката в областта на пасивната безопасност и ADAS."

С най-малко осем въздушни възглавници и повече от 20 системи за подпомагане на водача, електрифицираните GV70 и G80 разполагат с най-съвременни технологии за подпомагане на водача, включително Асистент за избягване на сблъсък отпред, Интелигентен круиз контрол с машинно обучение, Асистент за шофиране по магистрала II и Монитор за наблюдение на мъртвата зона.

GV70, Genesis

© Genesis