Kia EV6 получава отлична оценка

• от • • Добави коментар

Kia EV6 е един от само седемте автомобила, получили отлична оценка от специалистите по безопасност на децата в Cars.com

Kia EV6 е един от само седемте автомобила, получили отлична оценка от специалистите по безопасност на децата в Cars.com

© Kia

Kia EV6 получи отлична оценка на Cars.com за 2023 г. в класацията "Доклад за монтиране на детски седалки", в която са отбелязани автомобилите, получили отлични оценки от сертифицираните техници по безопасност на детските пътници. EV6 е един от само седемте автомобила, които получиха всички шестици от техниците по безопасност на Cars.com.

Наелектризиращият Kia EV6 разтърси сегмента на електрическите превозни средства, когато влезе в продажба миналата година, поставяйки началото на амбициозната стратегия на Kia Plan S за превръщане в лидер в областта на електрификацията. След представянето си Kia EV6 получи множество похвали благодарение на широката гама от електрифицирани тримерни версии, включително Wind, GT-Line и GT.

"Докато продължаваме към електрифицираното бъдеще на КИА, сме горди, че получихме най-високи оценки от Cars.com Car Seat Fit Report Card", каза Стивън Сентър, главен оперативен директор и вицепрезидент на КИА Америка. "Оставаме ангажирани с разработването на електрифицирани автомобили с мисъл за семействата, особено с пускането на пазара на 2024 Kia EV9, първия изцяло електрически SUV с три реда на марката, по-късно тази година."

Докладната карта за пригодността на автомобилните седалки на Cars.com обобщава 12-месечни изчерпателни проверки на автомобилните седалки, извършени от екипа от експерти на Cars.com. Всяка проверка на автомобилните седалки се извършва от сертифициран техник по безопасността на децата, който монтира три вида автомобилни седалки - детски, конвертируеми и бустер с висока облегалка - във всеки нов автомобил и оценява системата за заключване на автомобила, както и начина, по който автомобилът побира различните автомобилни седалки. Cars.com тества автомобилите в момента, в който те се предлагат от производителите на автомобили.

"Просторната задна седалка, леснодостъпните закопчалки за закопчаване и ясните етикети с инструкции правят инсталирането на столчетата за кола лесно - без усилие получава отлична оценка на нашата проверка на столчетата за кола", казва Дженифър Гайгер, редактор на новините на Cars.com и сертифициран специалист по безопасността на децата и пътниците. "Като прибавим и изгодната комбинация от достъпност, пробег и изобилие от място за краката на пътниците, Kia EV6 е чудесен семеен вариант за родителите, които търсят електрически автомобил."