Гледайте “Наполеон” на Ридли Скот у дома от 9 януари

Добави коментар

От 9 януари можете да закупите дигитално копие на “Наполеон” на Ридли Скот,

© Apple

Екшън епосът "Наполеон" на Ридли Скот ще бъде пуснат в продажба в дигитален формат на 9 януари в над 100 държави. По-късно филма ще бъде достъпен за стрийминг в целия свят в Apple TV+.

В "Наполеон" Хоакин Финикс се превъплъщава в ролята на френския император и военачалник. Филмът, чийто сценарист е Дейвид Скарпа, предоставя уникална перспектива за ранния живот на Наполеон и бързото му издигане до император. Той се фокусира върху страсната му и понякога бурна връзка със съпругата му Жозефин, изиграна от Ванеса Кърби. Филмът представя прочутите битки на Наполеон, непоколебимата му амбиция и забележителните му стратегически способности като изключителен военен лидер и визионер във военното дело.

След световния си кинодебют "Наполеон" спечели признанието на критиката и наскоро попадна в краткия списък на Академията за филмово изкуство и наука за "Оскар" в категориите "Най-добър грим и прическа", "Най-добър звук" и "Най-добри визуални ефекти", както и в дългия списък на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство в категориите "Изключителен британски филм", "Операторско майсторство", "Дизайн на костюмите", "Грим и прически", "Оригинална музика", "Дизайн на продукцията" и "Звук", и получи номинация за наградата "Изборът на критиците" за "Най-добър дизайн на костюми".

Ново 5

Наполеон (2023), филм | Ново 5

kino.novo5.com/a/napoleon

Филмът проследява отблизо произхода на Наполеон Бонапарт и бързото му, безскрупулно издигане до император през призмата на сложната му и често променл...

Ново 5