Lincoln представи автомобила на бъдещето

Добави коментар

Lincoln представи концептуален модел L100, футуристичен проект за електрифицирана мобилност, вдъхновен от първия луксозен седан на компанията, Model L от 1922 г.

Lincoln модел L100 - концепция външен вид

Lincoln модел L100 - концепция външен вид

© Lincoln

L100 ще бъде изцяло електрически, и ще може да се управлява само от изкуствен интелект без човешко участие. Воланът ще бъде заменен от "контролер с шахматна дъска" - каквото и да означава това. При автономното шофиране седалката на водача може да се обърне с лице към пътниците. Подът и таванът ще бъдат цифрови и ще могат да прожектират реалистични анимирани сцени. Покривът може да се превключи и в прозрачен режим, за да се вижда небето. Вратите, както и покривът, са снабдени с реверсивни панти и се отварят като цвете.

  • Lincoln се насочва към бъдещето с дебюта на Lincoln Model L100 - концепция с аеродинамичен стил и усъвършенствани технологии, която създава поглъщащо интериорно убежище на бъдещето
  • Отдавайки почит на Model L от 1922 г. - първият луксозен автомобил на Lincoln - концепцията Model L100 черпи вдъхновение от дизайнерското наследство на марката, като същевременно развива нейната визия за мобилността в бъдеще
  • В чест на 100-годишнината на Lincoln, Model L100 заема централно място тази седмица на Pebble Beach Concours d'Elegance®, където Lincoln е представена марка
Lincoln модел L100 - концепция за салона

Lincoln модел L100 - концепция за салона

© Lincoln

Създаден като автономен автомобил с интелигентно изживяване при шофиране, свързаност и софтуерни иновации, концептуалният модел L100 развива визията на Lincoln и проправя пътя на марката към преосмисляне на мобилността в бъдеще.

В Model L100 Concept се използват технологии за батерийни клетки и пакети от следващо поколение, които ще осигурят променяща се енергийна плътност и ще дадат възможност за ефективна структурна интеграция, като разглеждат целия автомобил като система. Усъвършенстваният подход не само ще спомогне за постигането на елегантен дизайн, но и ще увеличи максимално вътрешното пространство на купето, предоставяйки на дизайнерите нова гъвкавост за създаване на характерното за Lincoln изживяване на бъдещето.

"Концептуалните автомобили ни позволяват да преосмислим и илюстрираме как новите изживявания могат да оживеят с помощта на усъвършенствани технологии и дават на нашите дизайнери повече творческа свобода от всякога", каза Антъни Ло, главен директор по дизайна във Ford Motor Company. "С модела L100 успяхме да разширим границите по начин, който развива ДНК-то на марката ни Quiet Flight и променя начина, по който мислим за дизайна на Lincoln на бъдещето."

Интерактивната шахматна дъска на централната конзола включва вдъхновен от скъпоценни камъни контролер за шахматна фигура, който улавя светлината и дълбочината, като предефинира управлението на автомобила в купето. Контролерът замества традиционния волан в този автономен концептуален автомобил, като прави преживяването в автомобила интуитивно и без усилие.

Оформяйки пространството по начин, който позволява свързване, предният ред седалки може да се обръща напред, за да се създаде социална обстановка, в която пътниците отпред могат да седят срещу пътниците отзад. Трансформиращата се среда създава по-приемлива обстановка, като създава усещането за истинско трето пространство.

Концептуалният модел L100 е посветен на дизайнерското наследство на марката и препраща към модела L от 1922 г., създаден след закупуването на Lincoln от Ford Motor Company. Модел L от 1922 г. е високо ценен заради изключителната си инженерна разработка, като служи за основа на трансформацията на дизайна и началото на лукса на Lincoln.

Вижте още за:

автомобил