Nike Aerogami - умно яке, което реагира на потта

• от • • Добави коментар

Aerogami е изцяло нова технология на Nike за спортно облекло, която увеличава дишането, когато спортистите имат най-голяма нужда от него.

Nike Aerogami

© Nike

Когато на човек му е горещо, потта, отделяна от тялото, попада върху интелигентната материя на якето. Материята започва да се разширява заедно с вентилационните отвори, които пропускат въздух и правят температурата по-комфортна.

Ако наоколо е студено, якето ще се свие и ще ви държи възможно най-топло.

Системата ще гарантира, че няма да настинете или да прегреете, например при джогинг. Якето не се нуждае от презареждане, батерии или други аксесоари.

Aerogami е система за вентилация, която се адаптира самостоятелно към нуждите ви, създавайки по-дишаща екипировка с вентилация при поискване. Тя е предназначена за създаване на продукти, които взаимодействат с тялото ви в реално време, докато се загрявате, потите и охлаждате.

Как работи Aerogami: Малките крилати вентилационни отвори се отварят, когато потта се натрупва върху кожата, като позволяват по-добър въздушен поток и изпускане на потта. Когато тялото се охлади и потта изсъхне, отворите се затварят обратно. Тази способност се дължи на филма, реагиращ на влагата, който е поставен върху отворите и който се свива и разширява самостоятелно, когато усети потта върху тялото.

Новото яке Nike Run Division Aerogami разполага с вентилационната система по гърдите и гърба на дрехата - две от зоните, където бегачите се загряват и потят най-много - което позволява на въздушния поток да преминава през якето при движението на бегачите.

Въз основа на тестовете в екологичните камери на NSRL и визуализацията на данните от картите на топлината и потта на бегачите, разположението на вентилационните отвори е различно при дамското и мъжкото яке, за да се съобрази със специфичните нужди на пола, като например вентилационни отвори на дамското яке около зоната, където се поставя спортен сутиен.

Вижте още за:

никел