Виж Гигантите на Океана в Сердика Център от 4 до 21 юни

Добави коментар

Съвместно с Discovery, търговският център представя 12 океански експоната, уикенд работилници за деца и страхотни награди

Океанът покрива близо 71 процента от земната повърхност, но до ден днешен учените знаят шокиращо малко за това какво се крие в дълбокото синьо море. Сердика Център разкрива част от тайните на Световния океан със своето специално изложение „Гигантите на Океана“. От 4 до 21 юни всеки посетител на търговския център може да се запознае от близо с едни от най-впечатляващите обитатели на океана. Сред тях са синия кит - най-големият бозайник на Земята, кашалота - хищен морски бозайник, който умее да се гмурка на 3000 метра дълбочина, косатката – считана за най-добрия ловец сред бозайниците, тигровата акула - един от най-опасните хищници на планетата и още много други впечатляващи морски създания.

Сердика Център е подготвил и още една приятна изненада за своите клиенти. Всеки посетител ще може да се сдобие със собствена енциклопедия със забавни и интересни факти за морските обитатели. Гостите на изложението трябва да разгледат изложбата, за да попълнят липсващата информация в книжката и да я завършат със стикерите, които ще ги очакват на бюро Информация в мола.

За най-малките са подготвени още забавни морски активности. В трите уикенда по време на експозицията между 12:00 и 14:00 часа ще се проведат и три тематични работилници – на 4 и 5 юни децата ще изработват хартиени модели на подводни животни, използвайки оригами, на 11 и 12 пък ще „почистят“ морето от пластмаса чрез забавна игра с въдица; а на 18 и 19 ще могат да се включат в екоработилници за правене на играчки от отпадъци. Активностите не само ще запалят любопитството на децата към подводния свят, но и ще обърнат повече внимание на застрашените видове и колко е важно да бъдем съзнателни, за да запазим популациите им.

А по време на кампанията посетителите ще участват и в томбола за страхотни награди. До 21 юни, всеки, който пазарува от търговските обекти на Сердика Център за 50 или повече лева и регистрира своята касова бележка на бюро Информация, може да играе за пътуване до Валенсия за двама, с включено посещение на Океанографския парк. Специално за кампанията в подкрепа на фондация Оле Мале, Сердика Център създадоха и тениски от естествени материали с тематични еко послания, които клиентите, участващи в томболата могат да спечелят.

Ела и се потопи в магията на подводния цвят и научи повече за най-известните обитатели на Световния океан! Повече информация може да откриеш в страницата на изложението във Facebook или на сайта на Сердика Център.

Вижте още за:

Сердика Център