Вижте кой е продукта, който не си е променял цената 30 години

Добави коментар

Когато в САЩ цените на всички стоки растат ние открихме продукт, чиято цена не се е променяла от 30 години.

Чаят AriZona започва да се продава през 1992 г. и оттогава струва 99 цента. Ако се вземе предвид инфлацията, цената на напитката е намаляла дори наполовина. Компанията производител AriZona Beverages USA, LLC започва да отпечатва цената от 99 цента върху своите кутии през 1996 г. и това става част от станалия вече емблематичен дизайн на продукта.

Изданието Los Angeles Times отбелязва, че цената на студения чай AriZona е останала стабилна, въпреки че цената на високофруктозния царевичен сироп се е увеличила с 300% през последните 20 години, а цената на алуминия се е удвоила само през последните 18 месеца. Но тъй като Вултаджио изглежда е знаел, че разходите за материали и съставки ще нарастват, компанията винаги е правила отстъпки в други области, които биха ѝ позволили да спести пари.

Причината за стабилността на цената е упоритостта на производителя. Милиардерът Дон Валтаджио (Don Vultaggio) просто не иска да промени ефектната цена.

PSA: Нашата препоръчителна продажна цена за AriZona в САЩ все още е 99 цента! Кутията вдясно е от Канада, където 1,29 долара се превръща в около 99 цента!

В България напитката се предлага през лицензиран производител и струва повече от 99 цента.

Вижте още за:

чай