LG представи първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор

Добави коментар

LG Electronics представи първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор на изложението CES 2024 в Лас Вегас, САЩ.

LG предизвика вълнение на изложението CES 2024, като представи революционния Signature OLED T, отбелязвайки значителен скок в телевизионната технология. 77-инчовият дисплей е кулминацията на иновативния подход на LG, като се отличава с прозрачен OLED панел и авангардна технология за безжично предаване на аудио-видео.

В основата на Signature OLED T е двукомпонентна конструкция, състояща се от прозрачен панел и контрастен филтър, разположен зад него. Този филтър може да се повдига или спуска, като по този начин Signature OLED T се превръща от прозрачен дисплей в обикновен телевизор. Дори когато е изключен, телевизорът позволява на потребителите да виждат отвъд екрана, като по този начин се решава проблемът с черните екрани, които могат да отвличат вниманието от домашния интериор. Дизайнът на LG постига ново ниво на минимализъм, като елиминира всички кабели, с изключение на захранващия, около прозрачния екран.

Signature OLED T предлага два режима на екрана: прозрачен и черен екран. Прозрачният режим осигурява уникално триизмерно изживяване, при което съдържанието се припокрива с пространството зад екрана, създавайки поглъщащи илюзии. В режим "Черен екран" потребителите могат да се наслаждават на филми, игри и др. с превъзходно качество на картината в 4K резолюция.

Освен телевизионните си възможности, телевизора има и OLED T-bar режим, който показва важна информация като дата, час и актуални новини в долната част на прозрачния екран.

Телевизорът разполага с процесор Alpha 11, специфичен за OLED процесор за картина и звук с подобрена производителност на изкуствения интелект. Той също така интегрира платформата за интелигентни телевизори webOS на LG, като се отличава с преработен първоначален екран за OLED T, засилващ усещането за откритост на дисплея.

Освен телевизора има режим OLED T-bar, който показва важна информация като дата, време и актуални новини в долната част на прозрачния екран.

Като признание за новаторските иновации, Signature OLED T на LG получи общо пет награди в четири категории, включително престижната награда за най-добра иновация на CES 2024.

LG Signature OLED T ще се появи на пазара в Корея и на други световни пазари по-късно тази година, обещавайки трансформиращо и завладяващо зрително изживяване за потребителите по целия свят.