"Револют" достигна 7,5 милиона клиенти на дребно в Централна и Източна Европа

Добави коментар

Дигиталният доставчик на финансови услуги "Револют" (Revolut) достигна 25 милиона клиенти на дребно по целия свят, като обработва над 330 милиона транзакции на месец. Компанията отбелязва и друг важен момент - клиентите й в региона на Централна и Източна Европа, в който е и България, вече са 7,5 милиона, посочват в прессъобщение от "Револют".

© CardMapr.nl

Най-много клиенти на дребно в региона финансовото приложение има в Румъния, където 2,5 милиона души го използват. За период от 12 месеца "Револют" е увеличил клиентската си база в страната с 67 на сто. Така Румъния става втората държава в света с най-много клиенти на "Револют" след Великобритания.

През последните 6 месеца клиентите й в Полша са нараснали рязко, надхвърляйки прага от 2 милиона.

В топ 5 на страните от Централна и Източна Европа, в които има най-много клиенти на дребно на "Револют", влизат още Унгария (близо 800 000 клиенти), България (500 000 клиенти) и Литва (над 415 000 клиенти).

Растежът на "Револют" продължава с ускорени темпове, каза Николай Сторонски, главен изпълнителен директор на компанията. "Продължихме да изграждаме нашето уникално продуктово предлагане по целия свят, разширявайки се на нови пазари с нови клиенти. Надхвърлянето на 25 милиона клиенти за малко повече от седем години е фантастично постижение", посочи той.

Регионът на Централна и Източна Европа обхваща Румъния, Полша, Унгария, България, Чехия, Литва, Латвия, Словакия, Словения и Естония.

"Револют" стартира през 2015 г. в Обединеното кралство, като предлага на клиентите си парични преводи и обмен на валути. Компанията изгражда дигитално приложение, позволяващо извършването на различни финансови операции.