Със "Сънища на Аза" ще бъдат открити в Бургас Дните на австрийската култура

Добави коментар

С пърформанса "Сънища на Aза" ще бъдат открити Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Това ще стане на 27 юни, 19:30 часа в Експозиционния център "Флора", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

"Сънища на Aза" е най-новата продукция на театър "Наш Свят". Драматургът и режисьор Ива Панева изгражда сценична версия на срещата между двама знаменити австрийски автори – Зигмунд Фройд и Артур Щницлер, смятани за двойници и сродни души. Спектакълът включва автентични писма на Фройд и фантастични образи, надграждащи реалността.

"Сънища на Аза" е също така историята на две жени, вдъхновили творби на Фройд и Шницлер: Дора, която кара Фройд да описва своите случаи от психоанализата, и госпожице Елзе, която вдъхновява Шницлер да се обърне към психоанализата. Във филмовата част на спектакъла ще участват Петър Калчев като Артур Шницлер и актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, както и оперни изпълнения на Пламен Кумпиков със специалното участие на Боряна Маноилова, която играе Госпожице Елзе на екрана.

Дните на австрийската култура в Бургас ще продължат до 6 юли. В програмата са включени също класически концерти на виртуозни музиканти от България и Австрия.

Вижте още за:

Бургас